Drents-Friese Wold route

32 km

Bij de Drents-Friese Wold route wordt er gestart bij de Herberg van Wapse. Daarna wordt de route vervolgd naar de Tippe, Grenzeloos en Zo en Landhotel Diever. Onderweg fiets je door het Drents-Friese Wold en langs verschillende monumenten uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog.

Nationaalpark het Drents Friese Wold

Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. In 2000 werd ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzand Doldersumseweg (2)en beekdalgraslanden aangewezen als Nationaal Park. Het Drents-Friese Wold behoort tot de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van Europa  en is daarom aangewezen als Natura2000 gebied.

Historie en cultuur

Onderweg komt u verschillende culturele en historische punten tegen. Zo fietst u langs een hunebed, oude schultehuizen en het armenhuis in Diever. Er zijn ook een aantal monumenten en gebouwen wat ons herinnert aan de Tweede Wereldoorlog, zoals de voormalige barakken in Vledder (met kijkdoosmuseum), het oorlogsmonument in Doldersum en het onderduikershol in Diever

Openingsdagen

Februari / maart: donderdag t/m zondag
April / mei: donderdag t/m zondag
Juni / juli / augustus: donderdag t/m zondag
September: donderdag t/m zondag
Oktober / november / december: donderdag t/m zondag

Het arrangement kost €27,50 p.p.. Er kan worden gestart bij de Herberg van Wapse, Ten Darperweg 104, in Wapse vanaf 11:00 uur. Ook voor grote groepen mogelijk. Fietsen kunnen gehuurd worden tegen een meerprijs.

Reserveren:  0521 551278 

DSC01147Doldersumseveld