Drents Big Vief route

40 km

Ga je mee op fietssafari? In samenwerking met de Drents Big Vief is er een nieuw arrangement te boeken met de start in Veenhuizen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is www-1024x612.png

In Afrika hebben ze de ‘Big Five’, in Drenthe hebben we de ‘Big Vief’. Drenthe heeft haar ‘eigen’ unieke rassen: de Bonte Bentheimer, het Drents Hoen, de Groninger Blaarkop, het Drents Heideschaap en de Nederlandse Landgeit. Deze dieren zijn zeldzaam en maken deel uit van het Nederlands levend cultureel erfgoed. Tijdens de tocht is er een grote kans om de hele ‘Big Vief’ te spotten terwijl je onderweg neerstrijkt bij drie horecagelegenheden. Deze locaties werken met thema’s als streekproducten en duurzaamheid en hebben producten van de ‘Big Vief’ op het menu staan.

Wie weet sta jij straks ook oog in oog met deze ‘Big Vief’! We kunnen echter niet garanderen dat je ze allemaal spot aangezien er een aantal vrij lopen in de natuur.

Bij de Drents Big Vief route wordt er gestart bij Bitter en Zoet in Veenhuizen. Vervolgens fiets je voor de eerste pruverij naar De Jufferen Lunsingh waar je 1 koffie/thee ontvangt met iets lekkers. Bij Theehuis de Bosrand wordt er een ‘DrentTea’ geserveerd, met verrassende producten uit Drenthe. Eenmaal terug bij Bitter & Zoet wordt er een hoofdgerecht opgediend die speciaal bereid wordt in het thema van de Big Vief.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is ddddd.png

Het arrangement kost €44,95 p.p.. Er kan worden gestart bij Bitter en Zoet, Hospitaallaan 16 in Veenhuizen vanaf 11:00 uur. Fietsen kunnen gehuurd worden tegen een meerprijs.
De standaard cadeaubon van de Drentse Fietspruverij is niet inwisselbaar voor deze route.

Reserveren: 06-50614702 / info@drentsbigvief.nl