Mader Kunstroute

32 km

Vanaf Hotel Appelscha gaat de Mader kunstroute naar de Bosbergtoren waar u naar boven kan met de trap of  lift om te genieten van het weidse uitzicht. Bij helder weer kunnen naast het uitgestrekte Nationaal Park het Drents-Friese Wold ook de steden Leeuwarden, Groningen en Coevorden te zien zijn. De weg wordt vervolgd naar het Buitencentrum Drents-Friese Wold waar bij Brasserie IJgenweis de tweede proeverij genuttigd kan worden. Bij kinder- en speelboerderij De Elf ieken in Elsloo en bij de Jongens van Outdoor zijn de derde en vierde proeverij. Onderweg fiets je door het Drents-Friese Wold, over de Kale Duinen door prachtige dorpen en langs diverse beelden van de landschapskunstenaar Hein Mader.  Bij de start van de route ontvangen de deelnemers een prachtig boek (zo lang de voorraad strekt) met informatie en achtergronden van de beelden en hun locaties.

De kunstwerken van Mader

Hein Mader, geboren in Oostenrijk, was een abstract beeldend kunstenaar. Veel van zijn werk heeft hij gemaakt in deze regio. Zijn grootste droom was dat zijn werken, geïnspireerd door het prachtige landschap en de natuur, in de omgeving worden getoond. Helaas maakte hij het zelf niet meer mee, maar zijn droom is met de expositie in de gemeente Ooststellingwerf werkelijkheid geworden.

Zijn werk bevat monumentaal werk in hout, in verschillende soorten steen en diverse soorten staal. Kleine beelden en grote beelden, voor binnen en buiten. Een enorme variëteit met geweldige cohesie. Met onderwerpen als de zon, de wind en balans. De schitterende kunstwerken, sommigen van imposant formaat, staan her en der in het indrukwekkende landschap.

Prachtig decor

De beelden van de kunstenaar staan in het Nationaal Park Drents-Friese Wold, één van de grootste natuurgebieden van Nederland. Het gebied bestaat uit bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden. Tijdens de route zul je zien dat de cultuur en natuur in deze route elkaar versterken.

Openingsdagen

April tot en met oktober: woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag
Mei-, zomer-, en herfstvakantie: dagelijks

Het arrangement kost €24,95 p.p.. De start is bij Hotel Appelscha, Boerestreek 2 in Appelscha om 11:00 uur. Ook voor grote groepen mogelijk. Fietsen kunnen gehuurd worden tegen een meerprijs.

Reserveren:  0516 431593